Schimbare de management la Poșta Română. Directorul companiei, Horia Georgescu: Predau ștafeta lui Valentin Ştefan. Am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică

Schimbare de management la Poșta Română. Directorul companiei, Horia Georgescu: Predau ștafeta lui Valentin Ştefan. Am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 11/06/2021, 18:49

Horia Grigorescu, director general al Poștei Române, a anunțat vineri, 11 iunie, că pleacă de la conducerea instituției, predând astfel ştafeta lui Valentin Ştefan. Acesta face o „recapitulare” a priorităților din mandatul său și spune că a simțit nevoia unei provocări profesionale în zona de business şi juridică.

Directorul Poștei Române îl asigură de întreg suportul său în perioada de tranziție pe succesorul său.

Această decizie vine în contextul în care am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică, având sentimentul că obiectivele pe care mi le-am propus la acceptarea mandatului de director general au fost îndeplinite în mare măsură, a declarat Horia Grigorescu într-un mesaj publicat pe pagina web a Poștei Române.

El spune că atât compania cât şi echipa s-a confruntat cu criza generată de pandemia COVID și enumeră măsurile luate în mandatul său.

Poșta Română a închis anul 2020 cu un profit de aproximativ 33 de miloane lei

Astfel, Horia Grigorescu susține că a stabilizat economic compania, încheind anul 2020 cu un profit de aproximativ 33 de miloane lei, luna mai a anului 2021 indicând trend-ul favorabil şi pentru această perioadă, având un profit de aproximativ 14 milioane lei la 5 luni de zile.

Planul de Management 2020-2024, Programul Multianual de Investiţii şi alte proiecte au fost elaborate ca bază de transformare a Poştei Române.

Totodată, Poșta a achiat toate datoriile curente faţă de Statul Român, în valoare de aproximativ 120 de milioane lei, beneficiind inclusiv de avantajele fiscale acordate tuturor operatorilor în pandemie, a contribuit cu peste 450 de milioane lei la bugetul consolidat și a asigurat surse de finanţare necesare implementării marilor proiecte strategice de infrastructură poştală în valoare de 200 de milioane lei.

Poșta a mai demarat recent proiecte şi proceduri care au stagnat peste 10 ani, precum Centrele de tranzit de la Cluj-Napoca şi Bucureşti-Nord (investiţii de peste 100 de milioane lei), achiziţia de tehnică de calcul, reînnoirea parcului auto, consultarea publică pentru digitalizarea Poştei Române în mod competitiv şi prin dezbatere publică.

Totodata, a fost demarat programul de incluziune financiară a populaţiei României în care Poşta Română, ca vehicul în urma diagnozei şi cooperării cu Grupul Băncii Mondiale, a fost propusă ca mijloc principal în această reformă structurală adresată celor 40% din populaţia adultă a României, respectiv 70% din populaţia adultă a României din mediile rural şi mic-urban, care nu beneficiază de minime servicii financiare la momentul actual.

Politicile implementate în viitor de Poșta Română

Potrivit lui Horia Grigorescu politicile derulate în prezent de Poșta Română sunt:

  • digitalizare prin consultare largă a pieţei, cu participarea celor mai mari jucători de renume;
  • cercetare-inovare prin parteneriatul cu Universitatea Politehnică din Bucureşti;
  • mobilitate urbană, cu scopul de a avea fluxuri rapide, sigure şi eficiente din punct de vedere economic şi operaţional;
  • decarbonizare, axând direcţia de dezvoltare a parcului auto spre compustibili non-poluanţi, răspunzând astfel politicii Green Deal de la nivel european.
  • Toate aceste proiecte de reformă, care au reflectat politicile guvernamentale din ultimii 2 ani, sunt vitale pentru dezvoltarea Poştei în perioada următoare, cele mai multe dintre aceste reforme, proiecte şi politici fiind deja într-un stadiu avansat, astfel asigurându-se un viitor sigur al companiei pentru anii ce vor urma.

„Mulţumesc echipei manageriale alături de care am iniţiat, conceput şi implementat toate aceste procese de transformare şi am garanţia că las în urmă, la Poşta Română, o echipă foarte competentă, care va finaliza proiectele demarate”, concluzionează Horia Grigorescu.

La rândul său, ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, a explicat pentru Libertatea că mandatul lui Grigorescu expiră pe 12 iunie și decizia a aparținut Consiliului de Administrație.

.„Pe data de 12 iunie îi expiră mandatul și Consiliul de Administrație a decis să înmâneze mandatul interimar, până la recrutarea unui manager, domnului Valentin Ștefan”, a afirmat ministrul Cercetării, Ciprian Teleman.

Noul director interimar general al Poștei Române este liberalul Valentin Ștefan, director general adjunct în Poșta Română.

Cine este Valentin Ștefan, director interimar al Poștei Române

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Poștei Române, Valentin Ștefan a absolvit în 2008 Universitatea București, cu licența în Istorie. Valentin Ștefan (foto Facebook) El a studiat între 2008-2009 limba rusă la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, iar între 2011-2013 a făcut un masterat la Universitatea Carolina de Nord, din Statele Unite. În 2011, a lucrat la Organizația Națiunilor Unite (ONU), în echipa de monitorizare a organizațiilor teroriste Al Qaida și Talibani, ca stagiar, iar între 2013 și 2015 a lucrat ca investigator la Kroll Compliance, la Washington. Apoi, între 2015 și 2019, a lucrat tot la Washington, ocupând diverse funcții, ultima fiind în cadrul Departamentului Anti-Fraudă la Morgan Stanley, când a fost responsabil de „formarea și coagularea echipei de prevenire a fraudei digitale”, conform propriului CV.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Gafă de proporţii comisă de Adidas: a creat un model de încălţări în amintirea JO...
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un...
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
O adevărată „mină de aur”: 800 de tipuri de grâu ar putea salva lumea